Miten Pallopuoti on vuosien varrella kehittynyt älynväläyksestä toimivaksi somistusten moniosaajaksi?

 

Pallopuodista komea kimppu

2015  myöhään keväällä koettiin suuri älynväläys!

Lapsen ilmapallo, joka oli vappuna ostettu, ei enää pysynyt ilmassa. Pieni 9kk ikäinen tyttö katsoi lohduttomana ryppyistä minions palloaan.

”Voi kun olis heliumpullo niin täyttäisin sulle ton pallon ja taas olis maailman siistein lelu leikkikunnossa”

vaan ei ole pulloa ei…

”kun sulla on syksyllä synttärit niin sitten ostan sulle uuden pallon!”

Vaan mistä ostan kun ei ole enää Tiimaria? Heeeei! Ei oo enää Tiimaria?!! Nyt voin laittaa sen pallokaupan pystyyn, josta joskus haaveiltiin!

Siitä se Pallopuodin tarina alkoi ja heti seuraavana päivänä muistin, kuinka tällä seudulla oli yrityksenä vaikea saada palloalan palvelua mistään. Nekin asiakkaat olisivat vielä palveltavissa!

Uskomattoman Pallopuodin tarina alkoi 2015 juuri ennen halloweenia

Vanhalla Hämeentiellä oli katutason tila vapaana ja sinne pallopuoti majoittui. Ensimmäinen vuosi tehtiin hommia lapsi kainalossa ja syksyllä 2016 aloitettiin pallojen kanssa täysipäiväinen työskentely kun tyttö meni tarhaan.

2017 syksyllä muutettiin Orikedolle isompiin tiloihin

Asiakkaiden koko kasvoi ja yksityisasiakkaidenkin tilauksia alkoi olla niin paljon, ettei enää tila riittänyt vanhalla puodilla. Tavallisesta ovesta ei mahtunut kovin suuria juttuja läpi ja varastointikin tuotti ongelmia.

Uudet tilavammat ja korkeammat tilat mahdollistivat isompien asioiden tekemisen. Autolla pääsee sisälle halliin pakkaamaan ja purkamaan. Näin Pallopuodin tarina pääsi ihan uudelle tasolle.

Kesä 2018 toi mukanaan uusia haasteita

Kesän aikana kävi selväksi, että nyt on yksin puurtamisen ajan tultava loppuun. Työmäärät olivat kasvaneet niin suuriksi, ettei enää yksi nainen sitä määrää saa pysymään hyppysissä. Myös uusi äitiysloma alkoi ilmoittelemaan tulemisestaan, joten uuden ilmapalloninjan haku laitettiin syksyllä 2018 käyntiin.

Vuosi 2019

Vuosi lähti rytinällä käyntiin, uuden ilmapalloninjan aloittaessa työt. Ja nyt täällä kirjoittelee tammikuussa aloittanut Jenni. Uuden opettelua, yritystä ja erehdystä, onnistumisen riemua, tätä kirjoittaessa on takana liki vuosi seikkailua ja suuria saappaita. Kevät meni pitkälti räpiköidessä ja koittaessa selviytyä uusista kuvioista. Yrittäjämme Essin oli vaikeaa pysytellä poissa puodilta, ja luottaa toimintaa toisen käsiin, täysin ymmärrettävää. Vähitellen kuitenkin saatiin arki rullaamaan, häämessut, ystävänpäivä, pääsiäinen, vappu ja valmistujaisviikonloppu. Välissä muutama isompi urakka kauppakeskuksissa. Kaikista selvittiin, kevät kääntyi kesäksi ja alkoi hääsesonki ja hieman rauhallisempi tahti. Syksyn käynnistyessä on taas paiskittu nelikätisesti hommia, mausteena puodin maskotti, alkuvuodesta syntynyt palloperheen uusin jäsen. Talvi lähestyy, sen myötä puodin tulevaisuus ja arki näyttää hyvältä. Jahka loppuvuosi saadaan selätettyä, vuosi 2020 tulee olemaan super!

The vuosi 2020

Vaan kuinkas sitten kävikään? Vuosi vaihtui ja Essi alkoi jo tehdä paluuta sorvin ääreen kun alkoi kuulumaan kummia Kiinanmaalta. Kohta vähän muualtakin maailmasta… Sitten tuli se kamala päivä kun hallitus totesi, että se koronan pirulainen on nyt Suomessa ja koko maa pannaan enemmän tai vähemmän säppiin.

Yhdessä päivässä saatiin tyhjentää koko kevään kalenteri. Myllytys oli sillä surullisella viikolla käynnissä ja purkaminen tehtiin todella surkeissa fiiliksissä. Ei mennyt kauaa kun oli todettava lomautuksen tulevan nyt kuvioihin. Jenni oli poissa koko kevään ja kesän.

Kesä meni hiljaisesti, mutta syksyllä saatiin nauttia puolitoista kuukautta liki normaalista menosta. Vanhat asiakkaat olivat edelleen olemassa ja onnesta soikeana väännettiin menemään se hetki mitä onnea kesti.

Nyt on lokakuun loppu 2020 ja tuleva talvi ei näytä kovin positiiviselta, mutta josko kevään jälkeen alkaisi elo normalisoitua maapallolla? Saadaanko sitten taas hengittää vapaammin? Kovasti yritämme keksiä keinoja saada Jenni taas takaisin toiselta lomautukseltaan. Keväällä tuli itkettyä paljon, mutta jotenkin näin syksyllä yksin jääminen sorvin ääreen tuntuu jopa pahemmalta.

Kiitos jokaisesta yksityisten tilauksesta, jotka meitä pitää pystyssä! Meillä on isot suunnitelmat keväälle! Nyt vaan kun jaksetaan sukeltaa tän synkän talven läpi niin keväällä sitten pistetään tuulemaan! Vuosi 2021 on oltava paras ikinä! Niin kovin toivon ja odotan, että päästään vähintään parivaljakkona painamaan hommia! –

Essi 10/2020

2021 on toivoa täynnä!

Kevät 2021 on nyt lopuillaan. Vuosi ei ole alkanut kovin vauhdikkaasti ja positiivisesti. Vappu kuitenkin pelasti paljon! Ihan valtavat kiitokset jokaiselle vappupallon tilanneelle, koska sen turvin päästään nyt kesään ilman eloonjäämisen paineita. Vieläkään ei olle Jennin kanssa päästy yhdessä töitä tekemään ja vahvasti näyttää siltä, että ei kesästä tule kovin työntäyteinen.

Muutimme takaisin Nummenmäelle T-taloon. Vanha Hämeentie 29

Isot yritykset alkavat pikkuhiljaa heräilemään ja loppukesään on muutamia isompia juttuja kalenteriin laitettu varaukseen. Lakkiais-/valmistujaisviikko lähenee, mutta juhlat pidetään edelleen pienessä perhepiirissä.

Toivottavasti rokotteet toisivat avun tähän kriisiin ja pelastaisi tapahtuma-alan ihmiset. Siihen asti me elämme synttäripalloilla ja pienillä perhepiirin juhlilla. Kesä on jo ovella joten taas on aika nauttia edes siitä sitten.

Essi 5/2021

2022 uskomatonta mutta totta. Se jatkuu vaan!

Vuosi 2021 Ei sekään käsitellyt meitä mukavasti. Loppuvuodesta saatiin nauttia hetki melko normaalista tapahtumatilanteesta. Huono onneni jatkui myös henkilökohtaisesti, kun katkaisin jalasta akillesjänteen juuri kun isoimmat kiireet oli alkamassa. Vuodenvaihteessa kaikki kalenterista pyyhittiin pois ja uudelleen vauhtiin päästiin vasta toukokuussa 2022. Jalka alkaa olla vihdoin aika hyvässä kunnossa, mutta vuosi toipumiseen varmasti menee.

Positiivista on se, että Pallopuoti on selvinnyt tästä vuosia kestäneestä erittäin paljon myyntiin vaikuttavasta jaksosta. Ei hyvin, mutta selvinnyt. Keväällä kun tapahtumat alkoivat taas rullata, sitä oikein hämmästyi miten paljon sitä työtä sitten onkaan tehtävänä!

Valitettavasti Jenni hyppäsi puodin kelkasta muihin hommiin helmikuussa. Kaksi vuotta kestänyt lomautuksella olo ei ollut missään määrin kestettävä tilanne. Nyt kyllä on Jenniä ollut useaan otteeseen ikävä kun työtä on enemmän kuin ehtii tehdä. Onneksi hänen apuaan saadaan käyttöön tarpeen vaatiessa.

Viime syksystä löydettiin myös uusia apukäsiä kiireavuksi, joten hyvin pärjätään tuleva syksy ehkä hiukan paremmin. 2022 loppupuolisko vaikuttaa vielä tällä hetkellä ERITTÄIN kiireiseltä. Siellä on kalenterissa jo iso joukko isoja juttuja! Nyt vaan sormet ja varpaat ristiin, että korona ei tuhoa niitä varauksia. Tai maailmantilanne!! (tai heliumin toimitusvaikeudet.)

Essi 7/2022

2022 Syksy vihdoin helpottaa

Edellisestä kirjoituksesta eteenpäin on ollut vauhdikasta! Nyt ollaan saatu tehdä yrityksille hommia oikeen urakalla. Tuo itänaapurin sedän sekoilu on kyllä aiheuttanut yksityispuolelle ison montun. Talvea kohden sähkö ja kaikki muut elinkustannukset on pelotelleet yksityisasiakkaat kiristämään juhlabudjetteja.

Seuraava vuosi ei omassa mielessä ole vielä kovin valoisaksi mielikuvaksi muodostunut, mutta olen hyvin avoimin mielin valmis yllättymään positiivisesti.

Josko nyt sitten päästäisiin kohta siihen tilanteeseen, mitä piti olla kevät 2020. Pari Puotilaista hommiin ja täys pöhinä päälle? Sen aika näyttää. Ei tässä ole mikään kiire päästä kasvamaan, mutta aina pitää olla haaveita. Yksinyrittämisessä on hyvät ja huonot puolensa.

Essi 11/2022