Kun tarvitset täytettä ilmapalloihin

Välitämme kaasua asiakkaille. Agan kaasupullojen koot 5l, 20l ja 40l

Usein alle 100 pallon täyttö tulee halvemmaksi ottaa palveluna meiltä kun vuokrata omaa pulloa. Kysy lisää niin me kerromme vaihtoehdot!

Tämänhetkinen heliumtilanne ja hintataso

Aina voisi kuvitella että itse tekemällä säästää, mutta näin ei ole heliumtäytön kanssa. Pienten heliumpullojen vuokrahinta on sen verran kova ja vuokra-aika lyhyt, että ei kannata pieniä määriä palloja täytellä itse. Kaasun hinta nousee valtavalla vauhdilla ja on noussut jo vuosia. Helpotusta ei ole näköpiirissä ja saatavuuden kanssa on myös toisinaan haasteita.

Kun vuokraat kaasupullon, on se kaasu käytettävä viikon aikana ja pullo palautettava sovitusti. Näin ollen kaasun määrä ja pallojen määrä pitäisi täsmätä. Jos tarkoitus on täyttää esim vappupalloja, niin laskethan heliumin tarpeen hyvin. Pulloon jäänyt kaasu on arvokasta, mutta sitä ei hyvitetä takaisin.

Milloin pullon vuokraaminen on järkevää?

Jos juhlat ovat vaikka venematkan päässä saaressa on pullo ehdottomasti rahan arvoinen kapistus. Myös jos juhlit jossain ihan korvessa ja autokyytiin ei haluamaasi pallomäärää mahdu. Silloin tarve on suurempi ja euroja kannattaa laittaa kiinni vuokrapulloon. Pienin pullokoko on 5l eli 65 tavallista kumipalloa. Se on paljon jos meinaa yksiössä juhlia mutta taasen isoihin juhliin sen määrän saa kyllä menemään.

Jos täytettäviä palloja on se 250kpl viikon tai kahden sisällä niin silloin kannattaa napata 20l pullo vuokralle. Aloittelija täyttää noin 60 palloa tunnissa. Pro vetäsee jopa 250 palloa tunnissa! Usko pois että 60 palloa tunnissa on alkuun jo kova suoritus.

Kun pohditaan mikä on järkevää, kannattaa aina laskea myös sen täyttäjän tuntipalkka jos ollaan yrityksessä. Omissa juhlissa omaa aikaa ei yleensä euroiksi käännetä, mutta toki jos joku antaisi viimehetken juhlajärjestelyihin 4h lisää aikaa niin sekin olisi arvokasta.

Mitä tulee ottaa huomioon?

  1. Super tärkeää on ymmärtää, että heliumpallot leijuvat vain 24h täyttämisestä jos niitä ei kestokäsitellä. Pallot on siis PAKKO täyttää samana päivänä kun on tapahtuma tai juhlat. Niitä EI VOI täyttää edellisenä päivänä. 
  2. Kiinapallot eivät ole heliumin arvoisia. Jos olet tilannut pallosatsit jostain hiukan jännemmästä verkkokaupasta eikä palloissa selkeästi kerrota valmistusmaata, jätä ne täyttämättä ja hanki kunnon pallot. Jos niissä lukee, että on Kiinassa valmistettuja niin toimi samalla tavoin. Laadukkaat kumipallot tulevat useimmiten Amerikastatai Euroopasta ja Etelä-Amerikastakin on muutama hyvä merkki. Pallot eivät saa haista liuottimelta. Ne eivät saa olla nihkeän tai purukumimaisen tuntuisia. Testitäytä pari palloa ennen tapahtumaa ja totea onko pallot kunnossa.
  3. Foliopallot täytetään aina huoneenlämmössä.
  4. Hifloat geeli pidentää kumipallojen lentoaikaa 3-4 päivään. Kyseistä ainetta saa ostettua puodilta ja neuvomme sen käytön. Kun käytät hifloat geeliä pallossa, täyttöaika tuplaantuu eli saat aikaan noin 30 palloa tunnissa.